Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Filet z kurczaka w mące konopnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dziś przygotowałam kurczaka w mace konopnej, która jest mało znana, ale warto jej używać gdyż ma niesamowicie dużo właściwości potrzebnych naszemu organizmowi.

Filet z kurczaka w mące konopnej

Składniki:

Filet z kurczaka w mące konopnej

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w mące konopnej
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, delikatnie rozbić i przekroić na dwie części. Filety obtoczyć w mące konopnej i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej bez tłuszczu. Następnie zalać szklanką wody, dodać zioła prowansalskie i dusić do miękkości.

Gdy mięso będzie miękkie, powstały sos zagęścić mąką orkiszową orz doprawić do smaku pieprzem i solą.

Tak przygotowany kurczak podawać z opiekanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.