anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Filety z kurczaka w maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z kurczaka namoczona w maślance są bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam podawać zaraz po usmażeniu.

Filety z kurczaka w maślance

Składniki:

Filety z kurczaka w maślance

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka w maślance
Fileta umyć i oczyścić. Pokroić na plastry zalać maślanką i pozostawić na 30 minut, następnie dobrze odcedzić Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć mięso. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć rozgrzanym oleju około 5 minut z każdej strony na złoty kolor.