Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka z owczym serem
(1)
Oczyśc filety z błon i skrawków tłuszczu, ostrym nożem natnij je wzdłóż,tworząc tak zwaną kieszeń.Pomidory z gałązkami ułóż na blasze,skrop oliwą i włóż do piekarnika na około 10 min w 150 stop.C. Obierz marchew i obieraczką pościnaj ją na dłonie,cienkie paski.
(2)
Posół,popieprz filety i napełnij kieszenie owczym serem.Opłósz je mąką i zawiń w plastry szynki.Smaż z każdej strony przez 10-15 min. na małym ogniu.Odlej oliwę z patelni i wlej do niej śmietanę.Duś na małym ogniu pod pokryciem,aż powstanie gesty sos.W między czasie opłucz pora i cukinię.
(3)
Odetnij zieloną część pota i wyrzyć.Jaśniejszą część przetnij wzdłuż na długie paski o szerokośći 1 cm.Cukinię potnij jak pora - w paski.Do wrzącej wody wrzuć marchew,pora i, 2minuty póżniej,cukinię.Gdy zaczniewrzeć powturnie,odcedż i ułóż na talerzu.Na to połóż filety,sos i pomidory,polej sosem.
Oczyśc filety z błon i skrawków tłuszczu, ostrym nożem natnij je wzdłóż,tworząc tak zwaną kieszeń.Pomidory z gałązkami ułóż na blasze,skrop oliwą i włóż do piekarnika na około 10 min w 150 stop.C. Obierz marchew i obieraczką pościnaj ją na dłonie,cienkie paski.
(2)
Posół,popieprz filety i napełnij kieszenie owczym serem.Opłósz je mąką i zawiń w plastry szynki.Smaż z każdej strony przez 10-15 min. na małym ogniu.Odlej oliwę z patelni i wlej do niej śmietanę.Duś na małym ogniu pod pokryciem,aż powstanie gesty sos.W między czasie opłucz pora i cukinię.
(3)
Odetnij zieloną część pota i wyrzyć.Jaśniejszą część przetnij wzdłuż na długie paski o szerokośći 1 cm.Cukinię potnij jak pora - w paski.Do wrzącej wody wrzuć marchew,pora i, 2minuty póżniej,cukinię.Gdy zaczniewrzeć powturnie,odcedż i ułóż na talerzu.Na to połóż filety,sos i pomidory,polej sosem.