kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Filety z indyka w cieście naleśnikowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczne, świąteczne danie :) Zamiast fileta z indyka można użyć fileta z kurczaka. W obu przypadkach smakuje świetnie!

Filety z indyka w cieście naleśnikowym

Składniki:

Filety z indyka w cieście naleśnikowym

 

  • 500 g fileta z indyka
  • kilka plasterków sera żółtego
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz
  • olej

 

  • ciasto naleśnikowe:
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • mąka- dodać jej tyle, aby ciasto było gęste
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Filety z indyka w cieście naleśnikowym
1. Składniki wchodzące w skład ciasta naleśnikowego wymieszać dokładnie mikserem i odstawić.

2. Mięso z indyka umyć, osuszyć, pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawi je solą i pieprzem oraz posmarować cienką warstwą musztardy. Na przyprawione płaty mięsa nałożyć po plasterku sera żółtego, kawałki fileta złożyć w kieszonki i spiąć wykałaczkami.

3. Kieszonki z indyka maczać w cieście naleśnikowym i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 200 stopniach przez 15 minut.

Podawać z ziemniakami i surówką. 

Tagi:

indyk obiad