kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

flaczki z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

flaki to przysmak nie jednego z nas. te są naprawdę pyszne

flaczki z boczkiem

Składniki:

flaczki z boczkiem

 

  • 800 gram flaków
  • 8 łyżek oleju
  • 100 gram cebuli
  • 100 gram wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy
  • 10 gram mąki
  • liść laurowy
  • łyżka koncentratu
  • natka pietruszki
  • wino lub ocet
  • parmezan

Sposób przygotowania:

flaczki z boczkiem
flaki gotujemy w wodzie z dodatkiem cebulki i liścia laurowego.
miękkie już flaki wyjmujemy i kroimy w paski. na gorącym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę z boczkiem, flaki i koncentrat pomidorowy.
dodajemy troszkę wody i wszystko razem mieszamy, dodajemy przyprawy , czosnek, make i sól. dusić ok 30 minut. podlewając od czasu do czasu wodą. na koniec dodać posiekana natkę pietruszki w wino. podawać z startym parmezanem.