MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Francuzy z brzoskwiniami i budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego, z dodatkiem brzoskwiń i budyniu kokosowego :) w sam raz na niezapowiedzianą wizytę znajomych

Francuzy z brzoskwiniami i budyniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Francuzy z brzoskwiniami i budyniem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego (375g)
  • puszka brzoskwiń
  • 1 budyń śmietankowy
  • cukier
  • 2 żółtka
  • 1/4 margaryny
  • wiórka kokosowe

Sposób przygotowania:

Francuzy z brzoskwiniami i budyniem
Ciasto wałkujemy, wycinamy mniejsze i większe prostokąty. Większe posłużą jako dół ciasteczka, mniejsze - jako siateczka by zakryć nadzienie. Mniejsze prostokąty nacinamy w środku. Brzoskwinie kroimy w paski, nakładamy na kawałki ciasta i przykrywamy siateczką. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Margarynę razem z żółtkami i cukrem ucieramy na ogniu. Budyń przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Wszystko razem mieszamy, dodajemy wiórka kokosowe, nakładamy na ostygnięte ciastka. Dodatkowo posypujemy wiórkami
Francuzy z brzoskwiniami i budyniem
Etap 1
Francuzy z brzoskwiniami i budyniem
Etap 2

Tagi:

ciasto