sloneczko1

sloneczko1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

knedle chlebowe

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Dodatek do pieczeni,kochane przez dzieci!!

knedle chlebowe

Składniki:

knedle chlebowe

 

  • 500g bialego pieczywa z poprzedniego dnia,pokrojonego w cieniutkie plasterki,lub drobna kostke
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 2 lyzki masla lub margaryny
  • peczek natki z pietruszki
  • sol,pieprz
  • 250 g mleka

Sposób przygotowania:

knedle chlebowe
Do duzej miski wsypac pokrojone pieczywo,zalac goracym mlekiem i przykryc na 5 min,w miedzy czasie cebulke pokroic w drobna kostke i zeszklic na masle,polaczyc dokladnie wszystkie skladniki.Z ciasta formowac kulki jak na knedle i wrzucic na osolony wrzatek-nie gotowac!!!!!!!!!!!!-Knedle maja leciutkop prozyc 20 min!!!!