katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kotlety z cebulą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mocno pieczarkowe kotlety.

Kotlety z cebulą i pieczarkami

Składniki:

Kotlety z cebulą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z cebulą i pieczarkami
Do mięsa mielonego wbić jajka. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle. Posolić i wystudzić. Cebulę obrać, drobno pokroić, dodać do mięsa razem z odciśniętą bułką i wystudzonymi pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotlety, panierować w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.