Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety mielone z dużą ilością czosnku, pietruszki i szczypiorku.

Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem

 

  • 500g mięsa mielonego (u mnie łopatka)
  • jajko
  • mała bułka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem
Bułkę namoczyć w wodzie, cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na patelni. Do miski przełożyć mięso, dodać bułkę, podsmażoną cebulę i czosnek. Wbić jajko, dodać drobno posiekaną pietruszkę, szczypiorek, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z masy formować małe kotlety i wypanierować w bułce tartej. Smażyć na złoto, podawać np. z sałatką.
Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem
Do miski przełożyć składniki kotletów...
Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem
Z masy formować kotlety, obtoczyć w bułce.
Kotlety z pietruszką i szczypiorkiem
Kotlety smażyć na złoto, podawać np. z sałatką.