nelihn

nelihn

Kucharz
[Przepisów: 13]

Kotlety z sera camembert z brzoskwinią i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażony camembert z brzoskwinią z dodatkiem konfitur z żurawin do doskonała przystawka, można ją podać niespodziewanym gościom, albo na rozpoczęcie uroczystego obiadu. Zrobiłam sobie kotlecik na śniadanie. Polecam, było pysznie!

Kotlety z sera camembert z brzoskwinią i żurawiną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z sera camembert z brzoskwinią i żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z sera camembert z brzoskwinią i żurawiną
Posiekane orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Serki przekroić poziomo na pół, i każdą połówkę posypać prażonymi orzechami, lekko wcisnąć w ser, przykryć drugą połówką, przycisnąć. Jajko roztrzepać na talerzyku, dodać odrobinę soli i pieprzu. Krążki sera moczyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, wyłożyć na talerz. Na drugiej patelni na rozgrzany olej włożyć brzoskwinie, chwilę obsmażać z obu stron i ułożyć na serowych kotletach. Wgłębienie brzoskwiń wypełnić konfiturą żurawinową, posypać natką pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem razowym.
Kotlety z sera camembert z brzoskwinią i żurawiną
Główne składniki; ser camembert, brzoskwinie, orzechy włoskie, natka, żurawina

Tagi:

jajko tarta jajka