graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

kotlety jajeczne 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kotlety są bardzo smaczne podaje je z ziemniakami i surówką

kotlety jajeczne 6

Składniki:

kotlety jajeczne 6

 

  • 9 jajek
  • 1 sucha bułka
  • 1 cebula
  • sól ,pieprz ,natka pietruszki szczypiorek,bułka tarta

 

 

Sposób przygotowania:

kotlety jajeczne 6
8 jajek ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.bułkę namoczyć w wodzie ,następnie wyciągnąć ją i odsączyć z wody.wymieszać bułkę z jajkami ,przyprawami natką pietruszki drobno pokrojoną i pokrojonym.szczypiorkiem .wbić do masy surowe jajko ,wymieszać wszystko razem i wstawić na pół godziny do lodówki.po tym czasie wyciągnąć z lodówki ,formować z masy kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka