klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Kotlety mielone z migdałami i koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Migdały zalewamy uprzednio wrzątkiem i zostawiamy zalane na około 15 min.Następnie miękkie siekamy.

Kotlety  mielone z migdałami i koprem

Składniki:

Kotlety mielone z migdałami i koprem

 

  • Składniki:
  • 400g mięsa mielonego drobiowego
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 0,5 suchej bułki
  • 50g posiekanych migdałów
  • pęczek kopru
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

  • Migdały zalewamy uprzednio wrzątkiem i zostawiamy zalane na około 15 min.Następnie miękkie siekamy.

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z migdałami i koprem
Suchą bułkę moczymy w zimnej wodzie aż zmięknie, następnie wyciskamy ją i dodajemy do mięsa wraz z posiekaną cebulą , koprem i migdałami oraz resztą składników.Wszystkie składniki po dodaniu przypraw dobrze mieszamy, następnie formujemy nieduże kulki i obtaczamy je w tartej bułce.Zostało tylko usmażyć je na oliwie lub smalcu. Smacznego.