Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety mielone z ryby

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybę oczyścić z ości, umyć pod bieżącą wodą, zdjąć skórę i podzielić na

Kotlety mielone z ryby

Składniki:

Kotlety mielone z ryby

 

  • 60 dag ryby morskiej
  • 5 dag czerstwej bułki
  • 1/8 litra mleka
  • 5 dag cebuli
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • 4 dag tartej bułki
  • tłuszcz do smażenia
  • zielenina

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z ryby
Rybę oczyścić z ości, umyć pod bieżącą wodą, zdjąć skórę i podzielić na filety. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, następnie dokładnie odcisnąć. Cebulę obrać z łupinek, umyć i pokroić w cienkie talarki. Zeszklić na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Rybę i cebulę zemleć w maszynce. Dodać jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku i wyrobić na pulchną masę. Podzielić na niewielkie porcje, uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na jasnozłoty kolor. Przed podaniem udekorować zieleniną.