Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Kotlety rybno-ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kotlety, które zasmakowały całej mojej rodzinie. W takiej postaci można przemycić dzieciom do jadłospisu trochę ryby. Ze względu też na nich można dodać trochę mniej imbiru.

Kotlety rybno-ziemniaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybno-ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybno-ziemniaczane
Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię dodając przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Smażyć, aż cebula będzie szklista. Nie przyrumieniać. Rybę ugotować na parze i drobno pokroić. Połączyć razem z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Wrzucić cebulę. Połączyć dodając jajko, zieleninę i przyprawiając. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej (można zrezygnować) Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Smacznego!
Kotlety rybno-ziemniaczane
Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z czosnkiem i startym imbirem.
Kotlety rybno-ziemniaczane
Do ziemniaków dodać ugotowaną rybę, cebulę i jajko.
Kotlety rybno-ziemniaczane
Wszystko połączyć i przyprawić do smaku.
Kotlety rybno-ziemniaczane
Smażyć kotlety do momentu zrumienienia z dwóch stron.