Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z ziemniakami i buraczkami

Kotlety schabowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety schabowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe
Schab pokroić na 10 plastrów. Plastry mięsa lekko rozbić, osolić i popieprzyć. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem. Rozbite kotlety panierować w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety, smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Kotlety schabowe
opanierowane kotlety w mące jajku i tartej bułce, przygotowane do smażenia
Kotlety schabowe
kotlety schabowe podczas smażenia na dobrze rozgrzanym tłuszczu