SUPERPRZEPIS

Kotlety siekane zapiekane pod pierzynką z fasolką

  • joana30
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Kotlety siekane zapiekane pod pierzynką z fasolką

Pyszne drobiowe kotlety zapieczone pod serowo-czosnnkową pierzynką, podane z fasolką szparagową to idealny pomysł na letni obiad.

Składniki:

Kotlety siekane zapiekane pod pierzynką z fasolką

Kotlety:

Dodatkowo:

Sos:

Sposób przygotowania:

Kotlety siekane zapiekane pod pierzynką z fasolką

1

Kotlety siekane zapiekane pod pierzynką z fasolką
Mięso posiekać, dodać pozostałe składniki i wymieszać

Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Posiekać. Dodać pokrojona w kostkę paprykę, kukurydzę, zmiażdżony czosnek, jajko i mąkę. Doprawić do smaku, wymieszać.

2

Kotlety siekane zapiekane pod pierzynką z fasolką
Z miesa uformować kotleciki i zapiekać ok 20 minut

Formę żaroodporną posmarować olejem. Łyżka nakładać i formować kotleciki (u mnie 6 szt.). Zapiekać ok 20 minut w temp. 180 stopni.

3

Kotlety siekane zapiekane pod pierzynką z fasolką
Śmietanę wymieszać z majonezem, czosnkiem i serem

Sos: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem i śmietaną, dodać starty ser, doprawić pieprzem. Kotleciki polać sosem, zapiekać jeszcze ok 10-15 minut. Fasolkę ugotować w lekko posolonej wodzie. Podawać z kotletami.