Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kotleciki mielone na sposób libański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z frytkami.

Kotleciki mielone na sposób libański

Składniki:

Kotleciki mielone na sposób libański

 

  • 80 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1 jajko 1 średnia cebula
  • 10 dag mąki
  • 3 łyżki nasion z pinii (można zastąpić siekanymi migdałami)
  • 100 ml oliwy do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone na sposób libański
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko. Wsypać mąkę i nasiona pinii. Posolić i popieprzyć. Wyrobić na gładką masę. Mokrymi rękami formować kulki o średnicy ok. 3 cm. Lekko rozpłaszczyć. Smażyć na oliwie na jasno brązowy kolor.