lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kotleciki obtoczone w płatkach migdałów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki obtoczone w płatkach migdałów

Kotleciki obtoczone w płatkach migdałów

Składniki:

Kotleciki obtoczone w płatkach migdałów

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki obtoczone w płatkach migdałów
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.Zmiel je w maszynce wraz z białym serem,dodaj do tego podsmażoną cebulę,wbij 2 jaja i dodaj trochę bułki tartej oraz przyprawy do smaku.Z masy formuj kotleciki które panieruj w mące,roztrzepanym jaju i obtaczaj je w płatkach migdałowych.Kładź kotleciki na rozgrzanym tłuszczu i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.Podawaj je z surówką.

Tagi:

sery tarta ser