brzdąss

brzdąss

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Kotleciki ryżowo serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo prosty sposób na przygotowanie obiadu.

Kotleciki ryżowo serowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki ryżowo serowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ryżowo serowe
Ryż ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Następnie po jego ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia. Gdy ryż będzie już odpowiednio chłodny, dodajemy do niego jajko, ser, natkę z pietruszki. Całość należy doprawi pieprzem i solą oraz wymieszać tak aby połączyły się. Kolejno z mieszanki serowo ryżowej formujemy kotleciki (pamiętaj aby nie były one zbyt cienkie). Następnie uformowane kotleciki obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki są gotowe do smażenia.
Gotowe danie powinno mieć złocisty kolor.

SMACZNEGO
Kotleciki ryżowo serowe
Pół szklanki sera to wystarczająca ilośc na 1 szklankę ryżu.
Kotleciki ryżowo serowe
Tak oto powinny wyglądac gotowe do smażenia kotleciki.
Kotleciki ryżowo serowe
Kotleciki należy smarzyc w dośc głębikim tłuszczu.