Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotleciki warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety warzywne z brokuła i kalafiora na piątkowy bez mięsny obiad. Smaczne i zdrowe do ziemniaczków i surówki.

Kotleciki warzywne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki warzywne
Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki i parujemy do miękkości. Studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy siekamy i dojadamy do warzyw , ser trzemy na tarce i dodajemy do warzyw.

Następnie wbijamy jajka , wsypujemy bułkę tarta, doprawiamy do smaku i mieszamy.

Z masy formujemy nie duże kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Kotleciki warzywne
Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki i parujemy do miękkości.
Kotleciki warzywne
Cebulę obieramy siekamy i dojadamy do warzyw , ser trzemy na tarce
Kotleciki warzywne
Następnie wbijamy jajka , wsypujemy bułkę tarta , doprawiamy do smaku i mieszamy.
Kotleciki warzywne
Z masy formujemy nie duże kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Tagi:

danie warzywa