Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kotleciki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sam raz dla jaroszy i nie tylko.

Kotleciki z jajek

Składniki:

Kotleciki z jajek

 

  • 8jajek ugotowanych na twardo,
  • 2jajka surowe,
  • 2cebule,
  • 1mały słoik pieczarek w zalewie naturalnej,
  • !łyżka posiekanego koperku,
  • tarta bułka,
  • masło i olej,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek
Pieczarki i ugotoeane na twardo jajka posiekać.Na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę.Składniki połączyć dodać surowe jajka,koperek,przyprawy,wyrobić na jednolitą masę(gdy masa będzie zbyt ścisła można dodać łyżkę śmietany).Z przygotowanej masy formować kotleciki,panierować w bułce tartej,dociskając by bułka dobrz przylgnęła.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Kotleciki podawać z ziemniakami i ulubionymi surówkami.

Tagi:

tarta