dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Kotleciki z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, łatwe i dietetyczne kotleciki które możemy przygotować zarówno na sycące śniadanie jak i na lekką kolację.

Kotleciki z tuńczyka

Składniki:

Kotleciki z tuńczyka

 

  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • cebula 1 sztuka
  • pietruszka 1 pęczek
  • jajko 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Kotleciki z tuńczyka
Tuńczyka wyciągamy z puszki i odsączamy. Następnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz pół natki posiekanej drobno pietruszki.
Całość mieszamy z jajkiem na jednolitą masę, Doprawiamy solą i pieprzem po czym smażymy placki na rozgrzanej patelni natłuszczonej olejem kokosowym.
Ewentualny nadmiar tłuszczu można odsączyć na papierowym ręczniku.