madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Te kokosanki przywołują moje wspomnienia dotyczące dzieciństwa. Mama często robiła dla nas kokosanki.

Kokosanki

Składniki:

Kokosanki

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki
W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie ciasto ucieramy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temp. 180*c 30-40 minut. Po wystygnięciu kroimy w większe kwadraty.
Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Następnie pokrojone na kawałki ciasto zanurzamy w polewie czekoladowej, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby polewa dobrze zastygła.

Tagi:

jajko jajka