Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Kołduny z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kołduny z grzybami- polane masłem i bułką lub barszczem

Kołduny z grzybami

Składniki:

Kołduny z grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kołduny z grzybami
Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować w wodzie, w której się moczyły. Posiekać, wymieszać, z pokrojoną cebulą, zarumienić na tłuszczu. Dodać natkę,, majeranek, roztarty z solą i pieprzem czosnek. Do przesianej mąki wbić jajko, dodać sól, posiekać nożem, dodać wodę wyrobić ciasto i pozostawić pod ściereczką na 2 godz. Wałkowac po 2 płaty: na jednym układać rzędami kulki z grzybów wielkości orzecha laskowego, drugim płatem ciasta nakrywać i obciskać miejsca między kulkami nadzienia, aby ciasto się skleiło. Wykrawać kołduny małą szklanką. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie parę minut. Podawać polane masłem i bułką lub barszczem.