Kołduny z grzybami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

polecam;-))

Kołduny z grzybami

Składniki:

Kołduny z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Kołduny z grzybami
Grzyby oczyścić, umyć, osączyć i drobno posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach masła. Dodać grzyby, bulion i dusić na małym ogniu 20 minut. Grzyby przełożyć na sito i osączyć. Odsączony sos zachować. Grzyby wymieszać z jajkami i tartą bułką, doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na krążki wykrojone z rozwałkowanego ciasta i zlepiać kołduny. Gotować partiami w 2 litrach osolonego wrzątku. Gdy wypłyną wyjąć je łyżką cedzakową. Przełożyć na półmisek do zapiekania, polać sosem pozostałym z duszenia grzybów, rozłożyć kawałki pozostałego masła i zapiekać 15 minut w temperaturze 200 st.C.