niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

kolorowa grillowana sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

grillowane kolorowe papryki to wspaniały dodatek do mięs ale i samodzielne danie podane z białym pieczywem to rozkosz dla podniebienia.

kolorowa grillowana sałatka

Składniki:

kolorowa grillowana sałatka

 

Sposób przygotowania:

kolorowa grillowana sałatka
Wszystkie papryki myjemy , kroimy na pół, oczyszczamy i smarujemy oliwą i tak przygotowane papryki wkładamy do piekarnika z funkcją grilla na ok 30 minut sprawdzając by się za mocno nie przypiekły. Gotowe wyjmujemy z piekarnika do miseczki i nakrywamy folią spożywczą na około 20 minut po tym czasie obieramy je ze skórki i kroimy na niewielkie kwadraciki przekładamy do miski solimy i pieprzymy do smaku oraz posypujemy uprażonymi ziarnami słonecznika i podajemy jako samodzielne danie z białym pieczywem lub jako dodatek do mięsa.

Tagi:

beza bezy