VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kolorowa wiosenna sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kolorowa sałatka idealnie nadaje się do pracy, na domową imprezę, jako dodatek do obiadu. Różnorodność kolorów warzyw zachęca do jedzenia.

Kolorowa wiosenna sałatka

Składniki:

Kolorowa wiosenna sałatka

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa wiosenna sałatka
Wszystkie warzywa należy starannie umyć. Następnie sałatę porwać na drobne kawałki, ogórka pokroić w półplasterki lub kostkę, pomidora w kostkę, czerwoną cebulę w plastry a ser feta z większą kostkę.Wszystko wymieszać. W miseczce przygotować sos: 3 łyżki oleju, odrobina wody i gotowy sos koperkowo - ziołowy. Wszystkie warzywa zalać chwilę przed podaniem.