Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kolorowe warzywka z koperkowym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i zdrowe warzywka ugotowane na parze

Kolorowe warzywka z koperkowym sosem

Składniki:

Kolorowe warzywka z koperkowym sosem

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe warzywka z koperkowym sosem
W mieszance mrożonych warzyw mało jest różyczek brokuła, dlatego dorzuciłam go więcej. Wszystkie warzywa gotujemy razem na parze około 12 minut. Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i tyle mleka, aby powstał nam średnio gęsty sos. Dorzucamy drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy ugotowane warzywa. Podajemy na ciepło lub na zimno.