2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kompot o rubinowej barwie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny kompot z własnych zbieranych latem owoców o rubinowej barwie świetny dodatek do obiadu.

Kompot o rubinowej barwie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot o rubinowej barwie

 

  • 2,5 litra wody ( ja biorę z własnej studni ) kranówka nam nie smakuje.
  • 250 g truskawek
  • 100 g czarnej porzeczki
  • 100 g agrestu
  • 50 g czerwonej porzeczki
  • parę śliwek węgierek
  • 6 łyżek cukru kryształu
  • 1 łyżka miodu prawdziwego

Sposób przygotowania:

Kompot o rubinowej barwie
Owoce rozmrażam ,przepłukuję wodą , wrzucam do garnka zalewam 2,5 litra zimnej wody ze studni,stawiam na kuchenkę i gotuję około 5 minut. Odstawiam do przestudzenia gdy będzie już ciepły ale nie gorący rozlewam do dzbanków i dosładzam cukrem i łyżką miodu. Pychotka taki kompot z własnych mrożonych owoców .Najłatwiej jest wyjąć sok z kartonu ale smakiem nic własnemu ugotowanemu kompocikowi nie dorówna.
Kompot o rubinowej barwie
owoce rozmrażamy przepłukujemy wodą .....
Kompot o rubinowej barwie
po ugotowaniu rozlewamy do dzbanków i dosładzamy do smaku

Tagi:

śliwki