Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kompot jabłkowo- jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki i orzeźwiający kompot jabłkowo-jagodowy

Kompot jabłkowo- jagodowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot jabłkowo- jagodowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo- jagodowy
Jabłka dokładnie myjemy. Usuwamy z jabłek gniazda nasienne (nie obieramy ze skórki) i kroimy na ćwiartki. Jagody dokładnie płuczemy i odcedzamy na druszlaku. Do dużego garnka przekładamy jabłka oraz jagody. Zalewamy owoce wodą (2-2,5 litra) i gotujemy około 10-15 minut. Odstawiamy do przestudzenia. Kompot słodzimy wg uznania. Chłodny kompot przelewamy do szklaneczek i pijemy.
Kompot jabłkowo- jagodowy
. Do dużego garnka przekładamy jabłka oraz jagody. Zalewamy owoce wodą (2-2,5 litra) i gotujemy około 10-15 minut.