Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kompot z nektarynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny kompocik z trzech rodzajów owoców z dodatkiem wiśniowej galaretki. Doskonały zarówno na ciepło, jak i po ostudzeniu.

Kompot z nektarynkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot z nektarynkami

 

  • 7 bardzo dużych nektarynek
  • 3 duże brzoskwinie
  • 10 dużych okrągłych fioletowych śliwek
  • 2/3 szklanki cukru
  • 3 l wody
  • 1 opakowanie galaretki wiśniowej

Sposób przygotowania:

Kompot z nektarynkami
Wszystkie owoce umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Owoce pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Do owoców dodać cukier, wlać wodę i zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10-15 minut. Po tym czasie garnek z kompotem zdjąć z ognia. Do kompotu wsypać galaretkę i wymieszać tak, żeby galaretka dokładnie się rozpuściła. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu.
Kompot z nektarynkami
Umyte pozbawione pestek i pokrojone owoce przełożone do garnka.
Kompot z nektarynkami
Woda i cukier dodane do owoców w garnku.
Kompot z nektarynkami
Wiśniowa galaretka dodana do ugotowanego kompotu.

Tagi:

śliwki