Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kompot z suszonych owoców 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kompot z suszonych owoców to tradycyjny napój na wigilijnym stole

Kompot z suszonych owoców 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot z suszonych owoców 4

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot z suszonych owoców 4
Suszone owoce bardzo dokładnie umyć, wlać około 1,5 l wody i pozostawić na dwie godziny. Następnie gotować w tej samej wodzie około pół godziny. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku cukrem i mielonymi goździkami, ostudzić. Kompot z suszu podawać zimny. ( kompot można przygotować z różnych suszonych owoców )
Kompot z suszonych owoców 4
Umyte owoce zamoczyć w wodzie a następnie ugotować
Kompot z suszonych owoców 4
Do kompotu podczas gotowania można dodać 1-2 całe gożdżiki zamiast mielonych