iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kompot z suszonych śliwek i fig

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszny zdrowy polecam takze na wigilie

Kompot z suszonych śliwek i fig

Składniki:

Kompot z suszonych śliwek i fig

 

Sposób przygotowania:

Kompot z suszonych śliwek i fig
Owoce umyć i osobno zalać przegotowaną letnią wodą, tak aby je zakryła. Odstawić owoce na 2
godziny. Skórkę z cytryny umyć i sparzyć wrzątkiem. Owoce ugotować oddzielnie w wodzie, w której się moczyły. Figi gotować przez 5 minut z połową cukru oraz sokiem i skórką z cytryny. Do śliwek dodać cynamon, resztę cukru i tylko raz zagotować. Ugotowane kompoty połączyć (usunąć cynamon i skórkę z cytryny).

Tagi:

śliwki beza bezy