aDzius04

aDzius04

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Konfitura wiśniowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Zamknięte szczelnie w słoiczku najwspanialsze chwile lata, o którcyh wspominasz, kosztując każdy kęs tej konfitury.

Konfitura wiśniowa.

Składniki:

Konfitura wiśniowa.

 

  • 1 kg wiśni
  • 1 opakowanie żel-fructulub żel-fixu
  • 0,5 kg cukru

Sposób przygotowania:

Konfitura wiśniowa.
Wiśnie umyć i wydrylować. Tak przygotowane owoce wymieszać z zawartością 1 opakowania żel-fructu. Gotować, ciągle mieszając. Dodać cukier i całość gotować 3 minuty. Zdjąć z ognia i mieszać aż do zniknięcia piany lub ją usunąć. Gorącą konfiturę umieścić w słoiczkach, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem.

Tagi:

wiśniowa