Sposób przygotowania:
Konfitura z czerwonej cebuli ze śliwkamiCebule obierz i pokrój w piórka. Każdą śliwkę przekrój na 2-3 części. Śliwki wymieszaj z cebulą. Oliwę rozgrzej na patelni. Wrzuć cebulę wraz ze śliwkami. Następnie posyp 2 łyżkami cukru. Wszystko smaż na niewielkim ogniu, do momentu aż cukier zacznie się karmelizować. Wtedy dodaj 2 -3 łyżki dżemu śliwkowego. Wymieszaj dobrze wszystko. Smaż (cały czasz na małym ogniu) i mieszaj przez 20 minut. Gdyby zaczęło przywierać, podlej małą ilością wody. Ciągle mieszaj. Po 20 minutach jeszcze raz podlej odrobiną wody. Przykryj i duś przez około 30 minut. Konfitura z czerwonej cebuli ze śliwkami gotowa. Jedz i smakuj
ETAP 1:
Cebule obierz i pokrój w piórka. Każdą śliwkę przekrój na 2-3 części. Śliwki wymieszaj z cebulą. Oliwę rozgrzej na patelni. Wrzuć cebulę wraz ze śliwkami. Następnie posyp 2 łyżkami cukru. Wszystko smaż na niewielkim ogniu, do momentu aż cukier zacznie się karmelizować. Wtedy dodaj 2 -3 łyżki dżemu śliwkowego. Wymieszaj dobrze wszystko. Smaż (cały czasz na małym ogniu) i mieszaj przez 20 minut. Gdyby zaczęło przywierać, podlej małą ilością wody. Ciągle mieszaj. Po 20 minutach jeszcze raz podlej odrobiną wody. Przykryj i duś przez około 30 minut. Konfitura z czerwonej cebuli ze śliwkami gotowa. Jedz i smakuj