goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kopytka z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kopytka podajemy z masełkiem, cebulką lub podsmażone z bułką tartą

Kopytka z twarogiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kopytka z twarogiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z twarogiem
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przeciskamy przez praskę lub po prostu dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Studzimy. Ziemniaki możemy użyć z poprzedniego dnia. Do ziemniaków dodajemy obie mąki. Dodajemy twaróg, jajko, przyprawy. Zagniecione ciasto rozwałkowujemy i kroimy ostrym nożem niewielkie kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy, podajemy z masełkiem.
Kopytka z twarogiem
Ziemniaki dusimy tłuczkiem, dodajemy mąkę
Kopytka z twarogiem
Następnie dodajemy pokruszony ser biały, jajka, przyprawy