Urszulka1

Urszulka1

Kucharz
[Przepisów: 8]

Kora orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pamiętać aby ciasto upiekło się na lekki brązowy kolor.Powinny wyjść 2 placki . Na wierzch nałożyć brzoskwinie.

Kora orzechowa

Składniki:

Kora orzechowa

 

  • Ciasto:
  • 8 białek
  • 3 żółtka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 10 dag pokrojonych orzechów włoskich
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag kokosu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • puszka brzoskwiń
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3/4 szkl. wody
  • 5 żółtek
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 kostka masła
  • kawa rozpuszczalna
  • spirytus
  • Ponadto:
  • delicje 3 opakowania pomarańczowe
  • 2 galaretki pomarańczowe

Sposób przygotowania:

Kora orzechowa
Wykonanie: Białka ubić , dodać cukier , żółtka i nadal ubijać aż będzie sztywne.Pod koniec dodać bakalie posypane mąką i proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na duże części i upiec osobno 2 placki na wysmarowanym tłuszczem i wysypanych bułką tartą blaszki . Każdy placek piec ok. 35 min w 170 stopni C.Na upieczony placek nałożyć bitą śmietanę zmieszaną z orzechami następnie na to galaretkę z brzoskwiniami.

Tagi:

kawa ciasto