Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kostka z kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Takie kosteczki z kaszy mannej możemy dodawać do rosołu zamiast makaronu

Kostka z kaszy manny

Składniki:

Kostka z kaszy manny

 

  • 1/2 szkl kasza manna,
  • 1 łyżeczka masło,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • 1 szt kostka bulionowa,
  • 1,5 szkl woda

 

Sposób przygotowania:

Kostka z kaszy manny
Wodę z kostką bulionową i masłem zagotować. Kaszę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do wrzącego bulionu i gotować na małym płomieniu ciągle mieszając. ugotowaną kaszkę, wymieszać z natką pietruszki. Kaszkę wylać do płaskiego prostokątnego naczynia, rozsmarować na gr 1 cm, wystudzić. Następnie pokroić w kostkę.