sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kostki z kaszy manny podawane z rosołem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Urozmaicenie niedzielnego rosołu. Polecam

Kostki z kaszy manny podawane z rosołem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kostki z kaszy manny podawane z rosołem

 

 

Sposób przygotowania:

Kostki z kaszy manny podawane z rosołem
Zagotowujemy litr wody osolonej z dodatkiem łyżeczki masła. Wsypujemy 100g kaszy manny. Gotujemy około 3 minut aż zgęstnieje cały czas mieszając. Ugotowaną kaszę przelewamy do płaskiego naczynia lub od razu na deskę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie kroimy kaszę mannę na kwadraty lub romby, według uznania. Porcje kaszy układamy na talerzu i zalewamy gorącym rosołem. Posypujemy na wierzchu natką pietruszki. Smacznego
Kostki z kaszy manny podawane z rosołem
Kaszę mannę zagotowujemy w litrze osolonej wody
Kostki z kaszy manny podawane z rosołem
Ugotowaną kaszę przelewamy na deskę i pozostawiamy do ostygnięcia