anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Kajzerki z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Proste i bardzo smaczne danie.

Kajzerki z pieczarkami.

Składniki:

Kajzerki z pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Kajzerki z pieczarkami.
Na początek należy delikatnie odciąć górę kajzerki, następnie rękoma wydrążyć środek bułki. Cebulę należy obrać ze skóry, następnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę. Pieczarki należy dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Paprykę należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju należy zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę i pieczarki, dusimy aż zmiękną. Pod koniec duszenia należy doprawić farsz do smaku pieprzem ziołowym i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Do wydrążonych wcześniej bułek nałożyć farsz, wierzch bułki należy przykryć plastrem sera żółtego. Bułki ułożyć na blaszce, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser żółty się zrumieni.
Smacznego :)

Tagi:

sery ser kajzerki