anula7001

anula7001

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Kakaowa masa do wafli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna masa do przekładania wafli tortowych.

Kakaowa masa do wafli

Składniki:

Kakaowa masa do wafli

 

  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 2-3 łyżki kakao
  • 2 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Kakaowa masa do wafli
Do rondelka włożyć margarynę, dodać cukier,wodę i kakao zagotować. Następnie rondelek zdjąć z ognia i do gorącej mieszanki wsypać mleko w proszku. Bardzo energicznie mieszając rozcierać ewentualne grudki. Lekko przestudzoną masą smarować wafle. Warto wiedzieć, że wafle będą smakowały dużo lepiej jeśli po przełożeniu przyciśniemy je czymś cięższym i odstawimy na jakiś czas do lodówki. Masa wtedy dobrze złączy wafle.