Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Kakaowa pajęczyna z kiwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny naleśnikowa pajęczyna o kakaowym smaku , z waniliowym nadzieniem i owocami kiwi.

Kakaowa pajęczyna z kiwi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kakaowa pajęczyna z kiwi

 

  • mąka - 1 szklanka
  • mleko - 1/4 l
  • sól - szczypta
  • jajko - 2 szt.
  • kakao- 4 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 łyżeczka
  • olej - 1 łyżka

 

 

  • Dodatkowo :
  • serek waniliowy - 1 opakowanie
  • kiwi - 2 szt.

Sposób przygotowania:

Kakaowa pajęczyna z kiwi
Mieszamy mąkę z mlekiem, a następnie dodajemy jajka, sól, kakao, cukier waniliowy i olej. Mieszamy dokładnie ciasto i wstawiamy do lodówki na ok.10 minut, by składniki mogły się przegrysc. Smażymy na gorącej! patelni wylewając łyżeczką ( albo szprycą ) dowolny wzór - pajęczynę. Smażymy z obydwu stron. Naleśniki odwracamy bardzo delikatnie , by pajęczyna pozostała w całości. Układamy na talerzu. Przykrywamy serkiem i pokrojonymi w plastry kiwi. Przykrywamy drugim naleśnikiem. Posypujemy cukrem pudrem!Smacznego!
Kakaowa pajęczyna z kiwi
Pyszny naleśnikowa pajęczyna o kakaowym smaku , z waniliowym nadzieniem i owocami kiwi.

Tagi:

jajko jajka