Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kakaowe gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gofry kakaowe to super pomysł na szybki deser.

Kakaowe gofry

Składniki:

Kakaowe gofry

 

  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wody mineralnej gazowanej

Sposób przygotowania:

Kakaowe gofry
Do naczynia wlać mleko, oliwę, wodę mineralną, żółtko, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, cukier puder, zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać. Tak przygotowane ciasto nalewać na rozgrzaną gofrownicę. Gofry pieczemy około 3-4 minuty. Upieczone podawać z konfiturą lub z bitą śmietaną.