Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kakaowe gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gofry to świetny pomysł na smaczny deser lub kolację.

Kakaowe gofry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kakaowe gofry

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe gofry
Do miski wlać mleko, stopione przestudzone masło, dodać żółtka, szczyptę soli i cukier, zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia i zmiksować na mniejszych obrotach. Pod koniec wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzaną gofrownicę i piec gofry około 4 minuty.
Kakaowe gofry
Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie zmiksować.
Kakaowe gofry
Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek.