aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Kalarepa w panierce z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre danie w sam raz na obiadek.

Kalarepa  w panierce z serem

Składniki:

Kalarepa w panierce z serem

 

Sposób przygotowania:

Kalarepa w panierce z serem
Umyte kalarepy kroimy w cienkie plastry. Zalewamy gotującym rosołem drobiowym. Gotujemy razem jeszcze około 10 minut. Później odcedzamy plastry kalarepy. Przygotowujemy panierkę, czyli... w jednym naczyniu mieszamy bułkę tartą z posiekanymi w drobną kostkę migdałami. Natomiast w drugiej misce przygotowujemy mąkę i dodajemy szczyptę pieprzu i soli. Jajka ubijamy razem ze śmietaną. Plastry kalarepy obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku i następnie w bułce tartej z migdałami. Tak spanierowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju. Odwracamy i posypujemy startym serem edamskim na tarce o grubych oczkach. Jeszcze chwilkę smażymy.Można podawać polane ketchupem i z bagietką.