peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Kanapka na ciepło wg peggi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna odmiana tradycyjnych kanapek

Kanapka na ciepło wg peggi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapka na ciepło wg peggi

 

  • 2 pasy ciasta francuskiego o szerokości około 12 cm

 

  • 10 ziaren kopru włoskiego rozbitych w moździeżu

 

  • 1/2 sera camembert naturalnego (ok 60g)

 

  • 2 plastry sera żółtego

 

  • 2 - 3 plastry pasztetowej

 

 

 

 

  • mieszanka ostrych przypraw w młynku

Sposób przygotowania:

Kanapka na ciepło wg peggi
Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Na cieście (zachowując odstępy od brzegów) układamy pokrojony w plasterki ser camembert, rozdrobnioną pasztetową i pokrojony w kostkę żółty ser. Posypujemy przyprawami i układamy pokrojonego w małe cząstki pomidora. Ciasto delikatnie zawijamy do góry i sklejamy brzegi. Nie musimy tego robić bardzo dokładnie, ale powinno być przynajmniej dobrze wywinięte w górę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220°C i pieczemy przez około 10 minut - do zarumienienia się ciasta.
Kanapka na ciepło wg peggi
kanapki na ciepło - pyszna odmiana tradycyjnych kanapek
Kanapka na ciepło wg peggi
kanapki na ciepło - pyszna odmiana tradycyjnych kanapekEtap 2
Kanapka na ciepło wg peggi
kanapki na ciepło - pyszna odmiana tradycyjnych kanapekEtap 3
Kanapka na ciepło wg peggi
kanapki na ciepło - pyszna odmiana tradycyjnych kanapekEtap 4