Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najprostsze wydanie kapuchy z grzybami - tej postnej.

Kapusta z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Z kapusty odcisnąć sok. Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć grzyby. Posolić i przyprawić pieprzem. Dodać do kapusty. Razem gotować do miękkości. W razie potrzeby podlać wodą. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody. Wlać do kapusty, zagotować, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco.
Kapusta z grzybami
Kapustę zalać wodą i gotować pod przykryciem.
Kapusta z grzybami
Podsmażone grzyby dodać do kapusty i wymieszać.
Kapusta z grzybami
Kapustę przyprawić solą i pieprzem i zagęścić mąką.