czarna landryna

czarna landryna

Kucharz
[Przepisów: 2]

Kapusta cukrowa zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeden z kilku sposobów na przyrządzenie smacznej kapusty.

Kapusta cukrowa zasmażana

Składniki:

Kapusta cukrowa zasmażana

 

  • 1 duża kapusta
  • 2 cebule
  • łyżka tłuszczu
  • łyżka mąki
  • kminek
  • ocet
  • cukier
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta cukrowa zasmażana
Kapustę poszatkować drobno, ugotować z 1 cebulą i kminkiem na silnym ogniu bez przykrycia.Drugą cebulę pokrajać, zrumienić z tłuszczem na jasny kolor. Na tłuszcz z cebulą wsypać mąkę, zrumienić na złoto, rozprowadzić zimnym wywarem z kapusty, mieszając zagotować. Połączyć z kapustą, posolić, dodać octu i cukru do smaku.