mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kapusta kiszona na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie-kapusta kiszona na gorąco.

Kapusta kiszona na gorąco

Składniki:

Kapusta kiszona na gorąco

 

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • 25 dag czerwonej papryki
  • 25 dag zielonej papryki
  • 25 dag cebuli
  • 2-3 woreczki ryżu
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek
  • 1/2 szklanki rosołu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona na gorąco
Ryż ugotować na sypko. Kapustę kiszoną starannie osączyć. Paprykę pokroić w kostkę, boczek w paseczki, cebulę oraz czosnek posiekać. Na dużej , głębokiej patelni, rozgrzać olej i wysmażyć na nim boczek, wsypać następnie czosnek, cebulę i krótko podsmażyć. Następnie dodać ugotowany ryż, kapustę kiszoną oraz paprykę, wymieszać. Lekko podsmażyć. Całość przełożyć do wysmarowanego tłuszczem, żaroodpornego naczynia. W miseczce wymieszać śmietanę z rosołem,doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Tak przygotowanym sosem polać kapustę i zapiekać w temperaturze 175 stopni.