agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Kapusta kwaszona z jabłkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny dodatek w postaci kapusty kiszonej z jabłkami.

Kapusta kwaszona z jabłkami.

Składniki:

Kapusta kwaszona z jabłkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kwaszona z jabłkami.
Kapustę delikatnie odcisnąć z soku, pokroić i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu. Gotować około godziny. Pod koniec gotowania dodać śmietanę. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić na cząstki. Lekko podsmażyć w odrobinie tłuszczu. Resztę tłuszczu rozgrzać i połączy z mąką, lekko zrumienić dodać do kapusty razem z jabłkami. Zagotować i na koniec doprawić do smaku.